Sweden

”Hur kan M veta vilka som har asylskäl?”

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Migrationskommitténs ledamot Annika Hirvonen Falk (MP) pratar med demonstranter i lunchpausen under kommitténs sista möte, den 7 augusti i år.
Migrationskommitténs ledamot Annika Hirvonen Falk (MP) pratar med demonstranter i lunchpausen under kommitténs sista möte, den 7 augusti i år. Foto: Henrik Montgomery/TT

Den migrationspolitik som nu föreslås innebär att människor som har förlorat allt och fått skydd här ändå inte kommer kunna andas ut. Det skriver Annika Hirvonen Falk (MP) i en slutreplik till Moderaterna.

Sveriges flyktingmottagande ligger redan på historiskt låga nivåer. Trots detta är flera partiers yttersta mål är att minska mottagandet ytterligare genom att göra livet svårt för personer som bedöms ha asylskäl. Att fokus i debatten har hamnat här bekymrar mig enormt. Den politik som nu föreslås innebär att människor som har förlorat allt och fått skydd här ändå inte kommer kunna andas ut.

Moderaterna skriver i en replik att de vill minska asylinvandringen genom att minska invandringen av de som saknar asylskäl, men hur ska de veta vilka som saknar asylskäl innan skälen har prövats? Den logiska kullerbyttan blir ännu svårare att följa när minskningen av dessutom ska göras genom att göra livet svårare för de som faktiskt bedöms ha asylskäl.

Football news:

Conte on 4:3 with Fiorentina: impressed with Inter's attack. We didn't have enough balance, we paid for it
Zidane about 3:2 with Betis: real can get better and will. A difficult game, but we believed in winning until the end
Dest said goodbye to the Ajax players and will fly to Barcelona today (Gerard Romero)
Vidal made his debut for Inter in the match against Fiorentina
Barcelona will only consider Zinchenko if Firpo leaves
The referee after VAR for a foul on Jovic removed defender Betis Emerson
Lampard replaced Kepu, but got 0-3 from West Brom in the first half. Then Chelsea got together and gave a comeback of the weekend: only the pupils scored