Sweden

”Huawei är en förlängning av staten Kina”

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Antenner för 5G installeras på en mast utanför Berlin, på 50 meters höjd i maj 2020.
Antenner för 5G installeras på en mast utanför Berlin, på 50 meters höjd i maj 2020. Foto: Christoph Dernbach/TT

När det gäller strategisk infrastruktur i Sverige bör kinesiska företag helt uteslutas så länge den kinesiska regimens inflytande består. Det skriver moderata debattörerna Lucas Ljungberg och Pasi Huikuri.

I takt med utbyggnaden av de nya 5G-näten har också frågan lyfts om lämpligheten i att det kinesiska företaget Huawei ska vara med och bygga den här sortens känslig infrastruktur. Energiminister Anders Ygeman deklarerade så sent som i maj att han inte såg några problem med Huaweis inblandning. Svensk säkerhetspolitik ska inte präglas av den här sortens naivitet, för Huawei är inte vilket företag som helst.

Huawei är inte ett privat storföretag som Amazon eller Ericsson, Huawei är en förlängd arm av den kinesiska säkerhetsapparaten och därmed det kinesiska kommunistpartiet. Det är ett företag som har en politisk partikommitté inom sig. Det är ett företag som stjäl och kontinuerligt försöker stjäla affärshemligheter samt begår bankbedrägeri.

Football news:

Barcelona agreed to transfer desta for 20+5 million euros with Ajax
Villarreal bought defender Cuenca from Barca for 2.5 million euros and loaned to Almeria
Inter striker Esposito goes on loan to SPAL
Frank de Boer will lead the Netherlands national team. Contract - for 2 years
Dynamo Stavropol about the match with Rotor: Transfers in the Russian Cup are prohibited. The RFU said that there is no way back
Maccabi entered the Champions League without 11 players due to covid. UEFA allows you to play if there are 13 players from the application
Ole Gunnar Solskjaer: De Gea saved us for years, Henderson did the same today. Lingard played well