Sweden

Hostattacker används för att hota och skrämma

#AdSplashOverlayWindow { display: none; }

Att hota att smitta någon genom att hosta har blivit ett internationellt fenomen. Personen på bilden har ingen koppling till texten.
Att hota att smitta någon genom att hosta har blivit ett internationellt fenomen. Personen på bilden har ingen koppling till texten. Foto: Cornelius Poppe/NTB/TT

Ordet "hostattack" har fått en ny innebörd i coronakrisens kölvatten. Runt om i världen rapporteras om hur personer som uppger sig ha covid-19 använder viruset som ett vapen – och hotar att hosta på andra.

Natten till lördagen stoppade polisen i norska Bergen flera hemmafester. En 20-årig partydeltagare blev enligt nyhetsbyrån NTB så upprörd att han upprepade gånger hostade och harklade mot poliserna, samtidigt som han uppgav sig ha covid-19.

Personen, som sedermera visade sig vara virusfri, har nu rättsligt efterspel att vänta. Och han sällar sig därmed till en växande skara som har polisanmälts för att ha hotat andra med avsiktlig smittspridning.

Football news:

Mario will leave the Team after 30 June. The club was unable to extend the lease until the end of the season
PSG offered 55 million euros plus bonuses for Icardi. Inter wants 60 million without bonuses
Agent van Bergen: Zenit have not contacted me
Fans of Pilsen hung out in the car theater: watched the guest match, celebrated the restart and the victory
Players and coaches of the club from California call the fans every day: congratulations, advice and just chat. Very heartfelt!
Lampard will discuss the player's return to training with Kante, but the club will not press the Frenchman
Arsenal and Tottenham want to sign Willian for free. Clubs don't have money for transfers