This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Hetsiga servitören när vi beställt: ”Äntligen”

Caffè Nero har blivit Rivetta på Roslagsgatan.
Caffè Nero har blivit Rivetta på Roslagsgatan. Foto: Gustaf Månsson

Behövs det en till italiensk restaurang i Stockholm? Vi svarar ja – så länge den är bra. SvD Krogguiden är dock tveksam till att Rivetta verkligen har koll på det italienska köket.

Ljuvlig – pilgrimsmusslan fick oss att tänka lite på den där italienska gränden.

Ljuvlig – pilgrimsmusslan fick oss att tänka lite på den där italienska gränden.

Foto: Gustaf Månsson
Inredningen på Rivetta känns varm och rustik.

Inredningen på Rivetta känns varm och rustik.

Foto: Gustaf Månsson
Ytterligare en cicchetto, litet bröd, med bankad oxfile, pepparot, äggkräm, smetana och löjrom.

Ytterligare en cicchetto, litet bröd, med bankad oxfile, pepparot, äggkräm, smetana och löjrom.

Foto: Gustaf Månsson
Gustaf Månsson
Foto: Gustaf Månsson

En typisk trång och mysig italiensk gränd. Några män i samtal, dukade bord med gäster. Bilden på Rivettas Instagram uppges visa ”en typisk bácari” i Venedig.

I ett vintermörkt Stockholm drömmer vi oss dit och fantiserar om dofter av omsorgsfullt vällagad pasta och ett glas barolo.
Väl inne i Caffè Neros forna lokal på Roslagsgatan, nu omstöpt till Rivetta, infrias till en början vissa förväntningar. Inredningen känns varm och rustik.
Vid Krogguidens första besök får servicen beröm. En utåtriktad manlig servitör som skämtar och bjuder på sig själv. En sådan approach kan vara riskfylld och vid andra besöket upplevs han närmast som burdus och hetsar oss att beställa. När vi gör det får vi kommentaren: ”Äntligen”.