Sweden

"Helt ok" att svenskar blir en minoritet i Sverige

Reportern hänvisar till en studie från Pew Research som visar att svenskar kommer att bli en minoritet i Sverige på grund av invandringen från tredje världen.

– Det är väl helt okej. En minoritet liksom det betyder väl ingenting egentligen. Vi är ju människor och svenska medborgare allihopa så vafan: kör på det, säger en manlig så kallad boomer med solglasögon som frågan ställs till.

En kvinna svarar med en motfråga:

– Vad är svenskt, liksom?

Även andra svenskar förklarar att de inte har några problem med att bli en minoritet i sitt eget land, och kommer med olika floskler om "allas lika värde" och liknande.

En skäggig boomer uppger att han är nöjd "så länge Sverige består av människor".

Mannen med solglasögonen medger att han själv bor i ett svenskt och etniskt homogent område och att han knappt har några ickesvenska bekanta. Han förklarar dock att han har en "humanistisk ideologisk övertygelse" som går ut på "alla människors lika värde och rätt att röra sig över hela jorden".

Några av de intervjuade håller med om att de kan vara så att man säger en sak på grund av politisk korrekthet och samtidigt agerar på ett annat sätt.

– Absolut, det är ju PK-Sverige. Alltså det finns så överdrivet många rasister i Sverige, tyvärr, och det kanske finns dem som vill framhålla sig som något annat, säger en kvinna.

Football news:

Frank de Boer will lead the Netherlands national team. Contract - for 2 years
Dynamo Stavropol about the match with Rotor: Transfers in the Russian Cup are prohibited. The RFU said that there is no way back
Maccabi entered the Champions League without 11 players due to covid. UEFA allows you to play if there are 13 players from the application
Ole Gunnar Solskjaer: De Gea saved us for years, Henderson did the same today. Lingard played well
The semed said goodbye to Barcelona: Thank you for the opportunity to realize the dream. Eternally grateful
Juve have leased Morata from Atletico for 10 million euros with the right to buy out for 45 million
Barcelona and Atletico have agreed a move for Suarez (Fabrizio Romano)