Sweden

Gränspolisen har ingen aning om antalet illegala: ”Omöjligt att säga”

En chef vid gränspolisen konstaterar att myndigheten inte har någon aning om hur många illegala migranter som uppehåller sig i Sverige. Samtidigt fortsätter Malmö stad att betala ut bidrag till de som inte har rätt att vistas i landet.

Det är i en intervju med statstelevisionen som Christian Frödén, gruppchef för människohandelsgruppen hos gränspolisen, påstår att Sverige har stängda gränser och att detta har resulterat i en dramatisk minskning av invandringen till Sverige.

LÄS ÄVEN: Regeringen med stödpartier föreslår 50 miljoner till illegala invandrare

Samtidigt uppskattar Migrationsverket att åtminstone 40 000 personer uppehåller sig i Sverige olagligt. Statstelevisionen, som benämner dessa individer som ”papperslösa”, är noga med att betona att dessa ”lever ofta under mycket svåra förhållanden”.

”Omöjligt att säga” hur många illegala

Frödén får frågan hur många illegala migranter som uppehåller sig i Sverige. Men det är inte en fråga som han kan besvära och ägnar sig istället åt att gissa.

– Det är omöjligt att säga hur många det är men det är åtskilliga tusen skulle jag bedöma, säger gränspolisen Christian Frödén till SVT.

Malmö lägger miljontals skattekronor i bidrag till illegala

I maj uppmärksammade Samhällsnytt att Malmö hade lagt nära tre miljoner kronor av skattebetalarnas pengar på uppehälle för illegala migranter i kommunen. Enligt Sverigedemokraterna i Malmö kommer den totala kostnaden för socialbidrag i staden ha nått 1,2 miljarder kronor vid årets slut.

LÄS ÄVEN: Malmö fortsätter betala ut miljontals skattekronor i bidrag till illegala

authorimage

Football news:

Koeman Pro 1:3 with Real Madrid: a Controversial penalty affected the result. Barcelona didn't deserve to lose
Mendy has conceded 1 goal in 4 games at Chelsea. Kepa - 6 for 3 matches this season
RB Leipzig expects Liverpool to offer 40+ million pounds for Upamecano in January (the Sunday World)
Real Madrid contacted Pochettino before the Clasico (Onda Cero)
RFEF can punish Koeman for words about VAR after the Clasico
Luke Shaw: Their goalkeeper made a couple of saves and left Chelsea in the game. Manchester United should have taken 3 points
Vasily Utkin: Khabib will return. I am sure