Sweden

Friskola ville öppna – då stängs kommunens skola

Joanna Goldberg, Rikard Axelsson, Fredrik Glimster, Johan Ek och Helena Persson har alla barn som påverkas när årskurserna 4 till 8 stängs ned på Skytteholmsskolan i Solna.
Joanna Goldberg, Rikard Axelsson, Fredrik Glimster, Johan Ek och Helena Persson har alla barn som påverkas när årskurserna 4 till 8 stängs ned på Skytteholmsskolan i Solna. Foto: Ari Luostarinen

Solna stad uppmanade invånarna att ställa sig i Engelska skolans kö. Sedan fick föräldrar veta att delar av den kommunala skolan stänger, och att intresset för IES påverkat beslutet.
– Det var tydlig reklam för IES från kommunen, säger föräldern Rikard Axelsson.

Leo Thriskos går i sjuan i kommunala Skytteholmsskolan i Solna norr om Stockholm. I slutet av november fick han och de andra eleverna på skolan beskedet att årskurserna 4 till och med 8 från och med nästa hösttermin stängs ner.

Eleverna på mellanstadiet ska få plats i Råsundaskolan medan högstadiet erbjuds plats i Råsunda centralskola. Från och med höstterminen 2022 kommer det heller inte att finnas någon årskurs 9 på Skytteholmsskolan.

Football news:

Alex Ferguson: Rooney has had a fantastic career. I hope he can be a coach
A Bundesliga club cannot be bought. But Volkswagen was able to
Midfielder Bayer Amiri was called a fucking Afghan. After the match, the Union player apologized
Ozil and Arsenal have agreed to terminate their contract. He will complete the move to Fenerbahce at the weekend
Klopp on Bruno: Outstanding player, leader. Good transfer for Manchester United, unfortunately
Paul Ince: Manchester United can beat Liverpool. Two years ago, I would not have said that
Brunu on the Manchester United penalty talk: I don't care. Our attacking players are fast, it is normal that sometimes they earn a penalty