Sweden

Fräck rumän stal diamanter för 50 miljoner – bytte ut dem mot stenar

Det var i mars 2016 som kvinnan, som presenterade sig som "Anna", klev in hos lyxjuveleraren Boodles på New Bond Street i London. Hon låtsades företräda en förmögen rysk investerare på jakt efter ädelstenar och påstod sig vara en expert på att värdera dem.

"Anna" fick titta på sju diamanter, värda sammanlagt motsvarande drygt 50 miljoner kronor. Efter att ha tittat på diamanterna placerades de i en låst svart väska som i sin tur låstes in i juvelerarens kassaskåp i väntan på betalning från den ryske investeraren.

Men när Boodles egen expert dagen efter blev misstänksam kontrollerades innehållet i den svarta väskan i kassaskåpet. Det konstaterades då att den inte innehöll några diamanter, utan sju vanliga stenar. En titt på övervakningsbilderna visade att "Anna" lyckades byta ut den svarta väskan, med diamanterna, mot en identisk svart väska som inte innehöll några diamanter.

I september förra året greps 60-åriga Lulu Lakatos, den kvinna som utgav sig för att heta Anna, efter att ha varit internationellt efterlyst i mer än fyra år. Hon misstänks ingå i ett internationellt nätverk av kriminella, med ursprung i Rumänien. Lulu Lakatos har dömts till fem och ett halvt års fängelse för diamantkuppen i mars 2016. De diamanter som stals vid tillfället har aldrig återfunnits.

Football news:

Leonardo denied that Messi receives 30 million euros a year at PSG: The data is extremely far from reality
Italiano after the 3rd victory in a row: Fiorentina should continue in the same spirit
Forlan is dismissed from the club of the 2nd league of Uruguay. He worked as a coach for 12 rounds
Inzaghi about 6:1 with Bologna: A quick goal made it easier for Inter
Ronaldo, please, can you stop? It would make my day off. Cristiano was photographed with a boy at the entrance to the Manchester United base
Savich about the referee in the game with Athletic: It's not normal to show 15 cards for every word. Felix had no intention of touching anyone
Tim Sherwood: It will be difficult for Werner at Chelsea. He must show Tuchel that he has more than just good press