Sweden

Försäkringsbolag: Tjuvar passar på att slå till i lägenheter efter bombdåd

Efter den senaste tidens bombdåd – som duggat tätt i bostadshus runt om i Stockholm – passar tjuvar på att slå till. Försäkringsbolaget If informerar nu om att de boende som evakuerats har blivit utsatta.

På tisdagen skedde två sprängningar i lägenhetshus i Husby och Kista. Förra veckan detonerade ett objekt vid ett lägenhetshus på Östermalm – vilket ledde till stora skador på byggnaden.

Flera av personerna som bor i lägenheterna har evakuerats. På Östermalm har tjuvar passat på när lägenheterna står tomma. De har försökt ta sig in i lägenheterna genom att utge sig för att vara städare som ska göra i ordning lägenheten.

Jenny Rudslätt, skadechef på försäkringsbolaget If, säger att det är oroande.

– Vi har många kunder som har berättat att de blivit uppringda av så kallade städfirmor som säger att de ska städa och att de måste bli insläppta, säger hon. I ett av fallen ska saker ha stulits ur en lägenhet.

Football news:

Rashford to the mayor of London: I do everything for Liverpool as much as I do everywhere else. It's more football and politics
Neuer on Goetz: I think Mario can flourish in Bayern, he's in good shape
Frank de Boer led the Netherlands national team. Contract - for 2 years
PSG boss faces jail: Swiss Prosecutor asks for 28 months for bribing FIFA Secretary General
Milan defender Duarte contracted coronavirus
Real Madrid may pay around 100 million euros for Mbappe if he does not extend his contract with PSG
Flick about the UEFA super Cup: We have to play our best if we want to win the trophy. We are waiting for a difficult match