Sweden

Folkhälsomyndigheten är som tv-serien Succession

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Populärkulturella likheter.
Populärkulturella likheter. Foto: Cheung/AP, Sandberg/TT. Bilden är ett montage.

Ett familjeföretag där den tidigare ledaren har svårt att släppa taget. Där ansvarsfördelningen blir oklar, på grund av vana och hävd. Det är vad mejlen från Folkhälsomyndigheten som Expressen rapporterat om ger intryck av.

Det är ett familjeföretag jag tänker på, när jag läser den e-post som journalisten Emanuel Karlsten har begärt ut från Folkhälsomyndigheten och som skickats mellan Anders Tegnell, konsulten Johan Giesecke och analyschefen Lisa Brouwers. Artikeln som publiceras i Expressen är bara del ett av två, men man får ändå en känsla för myndighetens toppskikt under pandemin. Buskis och fotbollsanda. Den sortens lagkänsla som byggs upp när det är vi mot världen.

Tv-serien ”Succession” handlar om ett familjeföretag där patriarken Logan Roy kämpar med uppgiften att lämna över nycklarna till sitt medieimperium till sina barn. Det går inte så bra. Då och då kan han inte motstå frestelsen att kliva in i olika processer för att demonstrera sin makt och, inte minst, visa att han fortfarande besitter unik kompetens. Visa i handling att man inte kan studera sig till framgång, utan att lika mycket handlar om magkänsla och erfarenhet.

Football news:

Maccabi entered the Champions League without 11 players due to covid. UEFA allows you to play if there are 13 players from the application
Ole Gunnar Solskjaer: De Gea saved us for years, Henderson did the same today. Lingard played well
The semed said goodbye to Barcelona: Thank you for the opportunity to realize the dream. Eternally grateful
Juve have leased Morata from Atletico for 10 million euros with the right to buy out for 45 million
Barcelona and Atletico have agreed a move for Suarez (Fabrizio Romano)
At the 1950 world Cup, Amateurs from the United States beat England. The coach of the Americans compared their players to sheep, and the author of the winning goal went missing
Dan Henderson made his debut for Manchester United at the age of 23. He made 141 appearances on loan