Sweden

Fluffiga små skateboards för helgon och änglar

Sveriges troligen mest berömda moln målades av prins Eugen vid mitten av 1890-talet och hänger på Prins Eugens Waldemarsudde.
Sveriges troligen mest berömda moln målades av prins Eugen vid mitten av 1890-talet och hänger på Prins Eugens Waldemarsudde. Foto: Patrik Österberg/TT

Det är lätt att vi filtrerar bort målerikonstens alla moln som ointressant bakgrund. Med ett personligt tilltala bjuder Elisabet Haglund in läsaren att betrakta molnen med nya ögon och ett öppet sinne.

Att ligga på rygg – i gräset, på en klippa eller på en strand – och studera molnen; deras rörelse över det blå himlavalvet, deras former och förändringar. Nu gick solen i moln, men snart kommer en ny lucka! De där stackmolnen färdas österut, men de skira slöjorna högre upp tycks på väg åt motsatt håll! ”Inte ett moln så långt ögat kan nå”, må vara Tomas Ledins recept på en perfekt sommardag, men för mig är molnskådande den ultimata sommarsysslan. Molnen representerar så mycket mer än utebliven sol och värme. Deras sällskap inger frihet och stillhet. 

Football news:

Edegor Pro 1-0 with Burnley: At the end, the game was like a war
Lewandowski has scored 14 goals in 10 games for Bayern and Poland this season
Arteta on the victory over Burnley: Arsenal dominated and should have scored more in the first half
Joao Felix received two cards in a minute. For a signal and a gesture to the referee-he put his finger to his temple
Dvorkovich about Lokomotiv: We can't say that he shines, but he is able to get out of the Europa League group
Lewandowski scored in the 13th Bundesliga home game in a row. This is a record
Inaki Williams has the 200th match for Athletic in a row