Sweden

Finsk forskare: Då blir svenskarna minoritet i sitt eget land

"Riksdagen beslutade enhälligt 1975 att Sverige är ett mångkulturellt land. Vid den tiden var mer än 40 procent av invandrarna mina landsmän, finländare. Situationen har förändrats: år 2019 var 88 procent av nettoinvandrarna icke-västerlänningar och 52 procent var muslimer."

Så skriver Kyösti Tarvainen, docent emeritus i systemanalys vid Aalto-universitetet i Helsingfors, i en artikel i Folkbladet.

I en studie som publicerats i Bulletin of Geography har Tarvainen använt sig av en demografisk standardmetod, den så kallade kohort-komponent-metoden, för att räkna ut när svenskarna blir en minoritet.

"Enligt denna exakta metod kommer de etniska svenskarna att vara en minoritet 2065 med oförändrad invandring", skriver han.

Enligt samma beräkning kommer det att finnas lika många muslimer som etniska svenskar i Sverige år 2100.

När svenskarna blir minoritet kommer den demografiska förändringen "sannolikt att öka ytterligare eftersom en majoritet av människor med utländsk bakgrund kommer att underlätta invandringen för den egna folkgruppen", skriver Kyösti Tarvainen och fortsätter:

"Framstående svenska ingenjörer och affärsmän kommer att se till att den svenska ekonomin inte kollapsar. Men det svenska samhället och kulturen kommer att förlora sin ledande ställning. Denna demografiska utveckling kan stoppas, men det kommer att kräva radikala förändringar i invandringspolitiken. Vi befinner oss i en historiskt unik situation, och vi nordbor måste börja diskutera invandringen och bevarandet av våra nationalstater."

Football news:

Aspas-Celta hero and best assistant in La Liga
Raul about working in Real Madrid: I'm a club person, this is my home. But now is not the time to talk about the future
Jota is out for the rest of the season. The injury is not too serious
Karpin about the removal from Krasnodar: The judge thought that I threw a bottle at him. Complex some
Willian could leave Arsenal in the summer. London are waiting for offers
Pirlo has prepared well for Conte. The removal could have ruined everything, but Cuadrado was the savior of Juve
The North Korean national team has withdrawn from the 2022 World Cup qualifying tournament