Sweden

Fem kvinnomord – på mindre än tre veckor

I lördags inträffade inträffade ännu ett mord på en kvinna. Den här gången i centrala Alvesta i Småland.
I lördags inträffade inträffade ännu ett mord på en kvinna. Den här gången i centrala Alvesta i Småland. Foto: Stefan Jerrevång/TT

På mindre än tre veckor har fem kvinnor mördats och fem män häktats misstänkta för mord. Detta är vad vi vet om de misstänka morden som åter satt fokus på mäns våld mot kvinnor i Sverige.

Just nu pågår mordutredningar på sammanlagt fem platser i Sverige där kvinnor mist sina liv och där män misstänks för mord. Tre av fallen inträffade så sent som förra veckan och polis och åklagare har hittills varit sparsamma med detaljer om händelserna. Det finns uppgifter i samtliga fall om att de misstänkta männen på olika sätt ska ha känt, eller varit bekanta, med med kvinnorna innan de dödsfallen.

Den 1 april hittades en 18-årig kvinna från Höör i Skåne död efter att ha varit försvunnen sedan två dagar. En man i 25-årsåldern, som enligt polisen på något sätt varit bekant med kvinnan, greps samma dag och sitter häktad misstänkt för mord. Ett möjligt mordvapen har hittats i en sjö. I förhör har mannen erkänt att han orsakat kvinnans död men att det inte var hans avsikt att döda henne.

Football news:

Roy Keane-4th player to be inducted into the Premier League Hall of Fame
In China, the owners let themselves out on the field and produce memes. Here is the master of the corner with a belly
Sheikh Mansour will finance the trip of several thousand City fans to the Champions League final
Manchester United are Interested in Atletico defender Trippier
Hodgson will leave Crystal Palace and possibly end his career at the end of the season
The father of the forward Genoa Scamacchi smashed several cars with fittings at the Roma base
Cantona about the NPL Hall of Fame: Everyone else is great, and I'm exceptional! I would be surprised if I wasn't selected