Sweden

Ernstberger fortfarande efterlyst

I januari förra året friade tingsrätten de tre huvudmännen i Allra-härvan men Svea Hovrätt ändrade domen på torsdagen och dömde dem till fängelse för bland annat grovt mutbrott och grov trolöshet mot huvudman. Männen blev därmed häktade i sin frånvaro i väntan på att fängelsestraffet vinner laga kraft.

VD:n Alexander Ernstberger dömdes för mutbrott och trolöshet mot huvudman till sex års fängelse och näringsförbud i tio år. Olle Marcusson och David Rothman fick fem års fängelse.

Strax efter midnatt överlämnade sig Allra-toppen Olle Marcusson till polisen. Men huvudmannen Alexander Ernstberger har inte överlämnat sig till myndigheterna, och Stockholmspolisen och Ekobrottmyndigheten har nu inlett jakten för att kunna verkställa häktningen.

– Det är helt naturligt att han är efterlyst då domstolen har kommit fram till att han har häktats, säger Niklas Ahlgren, pressansvarig på Ekobrottsmyndigheten, till TT.

De tre männen ska också betala skadestånd till 100.000 pensionssparare med totalt ca 400 miljoner kronor.

Bolagets styrelse, som i vanliga fall ansvarar ekonomiskt enligt lagen, har dock sluppit åtal den här gången och ledamöterna Ebba Lindsö och Thomas Bodström (S) kommer därmed troligen undan betalningsansvar.

Football news:

Ibrahimovic will not play with Juve, most likely. Chiesa and Bernardeschi can take part in the match
Boateng, fined 1.8 million euros for attacking an ex-girlfriend, filed an appeal
Ancelotti called David Luiz to offer to move to Real Madrid
One-Bissaka will appear in court for driving without a license
Southgate wants more women to work in the staff of the England national team
Mourinho on the victory over CSKA Sofia: Roma did not deserve 5:1. I did not like the game
Steve Bruce: My family thinks I'm sick because I'm not leaving Newcastle