Sweden

Engström utpekad i internutredning

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Stig Engström hävdade att han var ett av vittnena till Palmemordet, här i en SVT-intervju från 1986. Men flera oklarheter finns i hans uppgifter, och nu har han i stället pekats ut som den misstänkte mördaren. Arkivbild.
Stig Engström hävdade att han var ett av vittnena till Palmemordet, här i en SVT-intervju från 1986. Men flera oklarheter finns i hans uppgifter, och nu har han i stället pekats ut som den misstänkte mördaren. Arkivbild. Foto: SVT

Stig Engström, den så kallade Skandiamannen, pekades i en internutredning från sin arbetsgivare ut som misstänkt mördare på statsminister Olof Palme, rapporterar Aftonbladet.

Utpekandet kom den 5 juni 1986, bara tre månader efter mordet, enligt tidningen som tagit del av ett tidigare sekretessbelagt PM.

Skandias utredningsinspektör Per Häggström, tidigare polis och den som författade skrivelsen, gick igenom Engströms versioner som han berättade för sina arbetskamrater. De skilde sig åt kraftigt.

Football news:

Neymar reached the semi – finals of the Champions League for the first time in 5 years, Mbappe-for 3 years
Keylor Navas was injured in the game with Atalanta
Pogba is expecting Manchester United to start negotiating a new contract with him after the Europa League. The player is happy at the club
While PSG vs Atalanta – 🤦♂app. It is a complete disappointment from unrealized moments
Real won't buy players if they don't sell anyone. Ceballos and Lunin will return
Jaydon Sancho: I like playing in Borussia. We have extraordinary players
Pashalic scored 12 goals in the season – the best result in his career