Sweden

Elin Rombo kastar sig in i cirkusens värld

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Elin Rombo har ingen känd talang för cirkus men ser fram emot att kanske få lära sig någon konst inför ”Circus days and nights”. Arkivbild.
Elin Rombo har ingen känd talang för cirkus men ser fram emot att kanske få lära sig någon konst inför ”Circus days and nights”. Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg

Kul att få arbeta med cirkus! Hovsångerskan Elin Rombo tvekade inte en sekund att hoppa på erbjudandet om en roll i Philip Glass nyskrivna opera som Cirkus Cirkör sätter upp på Malmö opera i vår.

Kompositören Philip Glass och regissören Tilde Björfors i Cirkus Cirkörs lokaler i Alby.

Foto: Mats Bäcker

– Jag är ju känd för att gärna ta mig an lite udda grejer, som inte enbart är traditionella operaroller. Det här ska bli kul! Jag har inte direkt någon cirkustalang men är beredd att kasta mig in i det här med hull och hår. Det är spännande att pröva något nytt och testa sina gränser.

Elin Rombo låter förväntansfull när hon talar om det som kan bli vårens stora operapremiär i Malmö, om inte pandemin tvingar fram ännu fler omplaneringar av repertoaren. Den 29 maj är det tänkt att ”Circus days and nights”, en nyskriven opera av Philip Glass, ska få urpremiär i en samproduktion mellan Cirkus Cirkör och Malmö opera. Därefter världsturné. Idén väcktes då Philip Glass såg Folkoperans och Cirkus Cirkörs gästspel med hans omtalade opera om Mahatma Gandhi, "Satyagraha", i New York för några år sedan.

Football news:

Neymar: Thank God for the charisma. I have a gift to be different from the rest
Wayne Rooney: It's time to lead the younger generation. I had a great career
Lineker on Rooney: One of our greatest players. England would have won Euro 2004 had he not been injured
Chelsea will give Drinkwater the third rent - Kasimpasa. He has not played since February
Neymar: I became an icon and idol in football. Courage is my main advantage
Ole Gunnar Solskjaer: Liverpool want to beat everyone. Manchester United knows that they can beat anyone
Messi missed today's Barca training session