Sweden

Efter terrordådet i Frankrike: Annie Lööf vill stoppa "radikala islamister" med tuffare demonstrationskrav

"Det brutala mordet på den franska läraren på öppen gata väcker avsky och förskräckelse", skriver C-ledaren i ett Facebookinlägg och fortsätter: "Den radikala islamismen måste bekämpas med full kraft.

Inlägget fortsätter därefter med att Lööf vill "försvara den liberala demokratin" och att det är viktigt att "markera mot det växande hatet", innan det åter avslutas med en uppmaning om att enas mot "radikal islamism".

Många i kommentarsfältet frågar sig vilka åtgärder Annie Lööf tänkt sig för att stoppa den radikala islamismen. Hon väljer dock att inte svara på några av de frågorna, men däremot svara gillande på dem som okritiskt hyllar hennes inlägg.

Istället har Centerpartiet från sitt officiella Facebookkonto svarat på frågan.

"Vi vill se en rad åtgärder", skriver partiet i sitt svar som fortsätter: "Bland annat vill vi se en förändring i hanteringen av ansökningar om demonstrationstillstånd. Det finns möjlighet i ordningslagen att ställa krav eller till och med att säga nej till demonstrationer när man vet att det till exempel har gått våldsamt till förut, men det sker inte tillräckligt ofta."

Att Centerpartiet tror sig kunna stoppa islamister med indragna demonstrationstillstånd är något som hånas i sociala medier.

"Begränsningar i demonstrationstillståndsgivande?? De våldsverkande islamisterna darrar nu..." kommenterar en man sarkastiskt.

Centerpartiet har vid upprepade tillfällen uppmärksammats för att ha politiska företrädare som hyser islamistiska ståndpunkter. Så sent som i veckan tvingades C-politikern Mahmoud Addas, som satt i distriktsstyrelsen för Centerpartiet i Jämtland, avgå efter att ha kallat "kränkning eller förolämpning av religioner" för "ett smutsigt brott."

I en text på arabiska som han lade upp på Facebook krävde Mahmoud Addas att de som hånar religioner straffas för det. "Förolämpning av religioner är inte yttrandefrihet", skrev han. "Det är ett brott som förtjänar straff."

Football news:

Diego Costa will not play with Lokomotiv due to deep vein thrombosis in his right leg
Kevin-Prince Boateng: racism is still there, we see It too often. Players try to talk, but there is no initiative from FIFA and UEFA
Loko's match in the Champions League is judged by a Slovenian who was detained at a party with drugs, weapons and prostitutes in the spring
Inter is ready to sell Eriksen for about 13.5 million euros. The midfielder was offered to Arsenal
Kevin-Prince Boateng: Training with Messi made me feel inferior. Ronaldo is the best, but Leo is something else
Pirlo about 2:1 with Ferencvaros: I expected more, but it was a difficult game against a closed opponent
Napoli has not paid salaries since July. The club plans to pay off its debts in December (RAI)