Sweden

Ebbas känga till MP: "Våldtäktsoffer riskerar att möta sina förövare på gatan"

Det är i en tv-debatt i Expressen mellan de båda politikerna som Ebba Busch riktar hård kritik mot hur regeringen hanterar våldsbrottsligheten och bristen på anstaltsplatser i Sverige.

– Vi har tusentals dömda brottslingar i Sverige som borde sitta i fängelse, men som går fria, och regeringen har ingen vettig plan för hur de ska sitta bakom lås och bom, säger KD-ledaren i debatten.

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen menar dock att det "absolut viktigaste" är att försöka förändra normer och värderingar så att män slutar med våld.

– Vi måste prata om normer, hur vi beteer oss mot varandra, och motverka de destruktiva mansnormer som finns i samhället som vi vet leder till ökat våld, invänder hon.

– Vi måste se till att det här våldet får ett slut. Inte bara jobba i kedjan där brotten har begåtts, utan också se till att män slutar utöva våld mot kvinnor.

Det är något som Ebba Busch tycker är en felaktig prioritering. Hon anser att det viktigaste är att de som begår och döms för brott hamnar i fängelse, något som hon menar att regeringen inte har någon plan för.

– Det är våldtäktsoffer som riskerar att möta sina förövare på gatan och ditt svar är att vi ska prata mer om normer och värderingar? påpekar Ebba Busch.

Kristdemokraterna har bland annat föreslagit att fängelsedömda som är utländska medborgare får avtjäna sina straff i hemlandet och att fler kriminella placeras på anstalter i andra länder.

Football news:

Тот Tottenham midfielder Winks scored from 49 yards. This is the 3rd result in the Europa League, all - in this draw
This miss will hurt all men: Molde player missed from half a meter and drove into the bar
Mikel Arteta: I am Very happy with Pepe's game against Molde. Arsenal played well overall
Napoli players came out in t-shirts with Maradona's name and number 10 for the Europa League match
Daniele Bonera: Milan is happy with the game with Lille and only regrets the result
Neymar on Maradona: You will always remain in our memory. Football is grateful to you
If football was a movie, Diego would be its main character. Showsport readers say goodbye to Maradona