Sweden

Dumpade i Ganges dog med covid

Många indier som avlidit med covid-19 dumpas i Indiens stora vattendrag. Här säger människor farväl till sina anhöriga vid ett provisoriskt krematorium i huvudstaden New Delhi den 6 maj. Arkivbild.
Många indier som avlidit med covid-19 dumpas i Indiens stora vattendrag. Här säger människor farväl till sina anhöriga vid ett provisoriskt krematorium i huvudstaden New Delhi den 6 maj. Arkivbild. Foto: Ishant Chauhan/AP/TT

Hundratals, kanske tusentals, lik har flutit fram i Ganges de senaste dagarna. Många av dem är dumpade covidoffer, bekräftar ett indiskt myndighetsbrev.

Många landsbygdsindier väljer att göra sig av med anhöriga som avlidit med covid-19 på detta sätt på grund av fattigdom, rädsla eller av religiösa skäl, enligt den korrespondens som Reuters tagit del av.

En högt uppsatt tjänsteman i delstaten Uttar Pradesh skriver i ett brev till lokala makthavare att man har behövt bärga många covidoffer ur vattendrag den senaste tiden, vilket är första gången myndigheterna konstaterar att det har med pandemin att göra. Tjänstemannen uppmanar sina kollegor att stoppa invånare från att dumpa fler kroppar.

Football news:

Encircling strokes of the Insigne - style. It works perfectly with a 163-centimeter body
Hazard on pressure in Real Madrid: Why should I be stressed? This is the club of my dreams since my childhood
Biathletes Latypov, Samuelsson, Hofer and Christiansen told who they support at Euro 2020 football
Some of the England players were hurt by the whistle due to kneeling. The players intend to continue the action
Donnarumma will undergo a medical for PSG after the Italy - Switzerland match
The Netherlands national team players will not take a knee before the Euro 2020 matches
Eden Hazard: I'm not Cristiano Ronaldo. He scores 60-70 goals in a year, and I score 7-8 goals in a year. We are different