Sweden

DN-profilens 80-åriga mamma rånad – skyller på "manskulturen"

Rånaren uppges ha gått till attack mot den 80-åriga mamman strax efter att färdtjänsten släppt av henne utanför hennes port. När en twittrare skyller rånet på "mångkulturen" svarar den mångåriga ledarskribenten på Dagens Nyheter med att skylla på "manskulturen".

"För att inte tala om manskulturen. För vad tror du Leif, du som bryr dig så mycket om kollektiva identiteter och skuld, var det en man (dvs en som du) eller en kvinna (dvs en som jag) som rånade min mamma?", twittrar Hanne Kjöller.

Hanne Kjöller skriver också om rånaren att denne är "Sannolikt känd på Maria beroendeklinik som är närliggande. Signalement lämnat och enligt mamma mycket specifikt utseende." Rånaren ska också ha haft en "extremt dålig tandstatus" och uppges ha sett ut som en tung missbrukare.

Enligt Hanne Kjöller har rånet anmälts till "telefoncentralen" på polisen. Fria Tider har varit i kontakt med polisens mediecenter, som inte hittar något larm om personrån på Södermalm i sina system.

– Inte vad jag kan se. Jag ser det som har inkommit till ledningscentralen. Jag kan se de ärenden där vi skickat en polisbil, och vi har ingen på den adressen, säger polisens presstalesman Anna Westberg till Fria Tider.

Westberg påpekar emellertid att rånet kan ha anmälts till polisen på annat sätt än via ledningscentralen.

Football news:

It's time to learn the names of new Borussia heroes. Now there are 17-year-old boys making goals
Paulo Fonseca: it's Important to bring Smalling back to Roma. We have only 3 Central defenders
Arteta about 2:1 with West ham: Arsenal made life difficult for themselves with losses, but they fought and believed in victory
Palace midfielder Townsend: Could have beaten Manchester United with a bigger difference. We had moments
Philippe Coutinho: I am motivated and I want to work hard to make everything work out well on the pitch
Torres on Chelsea: I Thought I could remain a top player, but I was unstable. Although there were enough successes
Neville on the broken penalty against Manchester United: an Absolute disgrace