Sweden

Deras hem brann ned – EU pressat om flyktingar

Flyktingar och migranter från det brandhärjade flyktinglägret Moria väntar på att få komma in i ett nytt temporärt flyktingläger på Lesbos.
Flyktingar och migranter från det brandhärjade flyktinglägret Moria väntar på att få komma in i ett nytt temporärt flyktingläger på Lesbos. Foto: Petros Giannakouris/AP

Stora delar av flyktinglägret Moria förstördes och tusentals flyktingar blev hemlösa när lägret brandhärjades för två veckor sedan. Nu har flera av flyktingarna flyttat in i ett nytt temporärt läger. Samtidigt presenteras en ny migrationspakt i EU-kommissionen på onsdagen.

Tusentals asylsökande lämnades hemlösa efter att det ökända och överfulla flyktinglägret på den grekiska ön Lesbos brandhärjades för två veckor sedan.

Kort innan bränderna började, den 9 september, hade beslut fattats om att stänga lägret sedan ett antal av de boende testat positivt för covid-19.

Football news:

Amazing time Loko: boldly came out from under pressure, were reliable from behind and attacked beautifully through Miranchuk
Semin on the goal the Beginning: Great debut. He will establish himself at the heart of Atalanta, I have no doubt
Paulo dybala: I always admired Federer, I try not to miss his matches
Barcelona will sue a journalist for making racist statements about Fati
Frank Lampard: Mendy is our number one, but everyone has the right to prove their superiority in the competition
Ex-head of Loco Naumov: We need to beat Red bull in the second leg and go from 3rd place in the playoffs Europa League
CSKA starts in the Europa League. Beat Wolfsberg?