Sweden

”Den här sortens skrivande är lite som alkoholism”

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Foto: Linnéa Jonasson Bernholm

Det är mörkt, obehagligt och … roligt. I Klas Ekmans debutroman handlar det om hur långt människor egentligen är beredda att gå för att rädda sig själva.

Alla har vi väl någon gång funderat över vad vi är kapabla till. Stöld? Misshandel? Döda ett litet djur, ett stort? Mord? Svaret är förmodligen att man inte har en aning förrän man hamnar i en riktigt kritisk situation. Står ens barns liv på spel finns kanske inte ens gränser.

Klas Ekman erkänner att han själv inte varit kapabel att öppna boken, De kapabla, som dagen innan vi ses kom från tryckeriet. Med tanke på att han är en erfaren redaktör, en av Sveriges bästa skribenter, har spökförfattat fyra självbiografier och numera jobbar som förläggare är det en smula svårt att ta hans nervositet på allvar.

Football news:

Barcelona Twitter: Thank you for everything, Diego
Real Madrid: Maradona-an icon of millions of fans, one of the greatest in the history of football
Ukraine was awarded a 0:3 defeat in the game with Switzerland. Because of this, the team is relegated from the top division of the League of Nations
Romario: Maradona's Game delighted Argentina and delighted all of us. He was the best I've ever seen
Napoli on Maradona's death: Forever 💙 goodbye, Diego
Zlatan Ibrahimovic: I miss the Swedish national team. Those who are not bored have already finished their career. I'm not there yet
Ramos has no offers from other clubs. Real Madrid is his priority