Sweden

Danmark stänger gränsen mot Skåne

Med hänvisning till pandemin och att man klassar Skåne som orangefärgad på den danska skalan meddelade den danska regeringen på torsdagen att man stänger gränsen mot Skåne.

Det var på en pressträff där representanter för den danska regeringen uppdaterade om pandemiläget som nya restriktioner gällande resor in och ut ur landet presenterades.

Skåne har nu orange status vilket innebär att man avråder från alla icke nödvändiga resor dit.

Den danska regeringen avråder nu från alla icke nödvändiga resor till hela Europa förutom Norge och Grekland.

”Myndigheterna övervakar löpande situationen vid gränsövergångarna, både landgränser och flygplatsen, och värderar om det finns behov av intensifierad kontroll. Det kan bli aktuellt om utvecklingen i våra grannländer leder till att de går i karantän”, skriver den danska polisen.

Undantag

De nya restriktionerna träder i kraft på lördag. Dock kommer de som jobbar i landet att fortsätta kunna åka över liksom de med ”godtagbara skäl”. Och de som kan bevisa att Danmark inte är slutdestinationen kan fortsätta med transitresor till Tyskland.

Football news:

Goodbye, Dad Buba Diop. Thanks to you, I lived the most memorable tournament of my childhood
Nuno about 2:1 with Arsenal: We played amazing, very proud. Jimenez recovered
Arsenal scored 13 points in 10 opening matches - the worst result in 39 years
West Brom can be bought by us investors. The Chinese owner of the club wants 150 million pounds
Lampard on Mourinho's words about ponies: You have Kane, Son, bale and alli. We are all fighting to win the Premier League
Mourinho on winning the Premier League: Tottenham are not in the race, because we are not a horse, but a pony
Laurent Blanc: I will return to football, but in children's. Now coaches are being asked to increase the cost of players, I don't like it