Sweden

”Dags att evakuera överfulla flyktingläger”

Grekiska myndigheter sätter nyanlända flyktingar som kommit med smugglarbåtar från Turkiet i två veckors karantän i tält utanför de stora lägren, här på ön Lesbos.
Grekiska myndigheter sätter nyanlända flyktingar som kommit med smugglarbåtar från Turkiet i två veckors karantän i tält utanför de stora lägren, här på ön Lesbos. Foto: Panagiotis Balaskas/TT

Om coronaviruset bryter ut i flyktingläger som Moria i Grekland är det omöjligt att hålla det i schack. Att evakuera människorna därifrån är nu viktigare än någonsin, skriver Oliver Schulz, Läkare Utan Gränser Sverige.

Det nya coronaviruset, som orsakar sjukdomen covid-19, sprids som en löpeld över världen. Pandemin påverkar oss alla – men konsekvenserna blir som mest förödande i redan utsatta områden. För människor som drabbas av krig, våld och fattigdom. För de som inte kan bunkra matvaror eftersom de i nuläget inte ens vet om de har mat nog för dagen. För de som är fast i konfliktzoner under bombning och belägring. Och för de som lever tätt på mycket små utrymmen i flyktingläger eller slumområden med dålig eller ingen tillgång till rent vatten.

Hur ska du tvätta händerna regelbundet om du inte har tillgång till rinnande vatten eller tvål? Hur ska du kunna isolera dig om du bor i ett slumområde eller ett flyktingläger? Hur ska du kunna sluta korsa landsgränser om du flyr från krig?

Football news:

In the network appeared pictures of the new guest form Arsenal. Its texture resembles marble
Luis Suarez: Coming back from an injury is always difficult, a little scary
Alexander Zinchenko: training In Manchester City is just murder. People are fighting for a place in the line-up
Antoine Griezmann: Winning La Liga and the Champions League with Barca is a dream. I would like to finish my career in the USA
Agent Dembele: I Don't think Ousmane will leave Barcelona
Real intensified in the negotiation of Kamwenge. The club wants to sign midfielder Rennes in the summer
Jan-OGE Fjortoft: Liverpool dropped out of the competition for Werner for financial reasons