Sweden

Colgate introducerar ny typ av återvinningsbar tandkrämstub

Den nya tandkrämstuben från Colgate-Palmolive är den första i sitt slag och är ett resultat av fem års forskning.

Colgates Smile for Good-tuber består av högdensitetspolyeten som klassificeras som återvinningsbart och kan slängas i återvinning för plast.

– Göra tandkrämstuber en del av den cirkulära ekonomin hjälper till att hålla plasten produktiv och eliminera avfall, säger Simon Petersen, chef för Colgate-Palmolive södra Stilla havet.

Då man säger sig vilja se att alla tandkrämstuber i världen går att återvinna kommer man att dela med sig av tekniken med såväl konkurrenter som tillverkare av alla slags tuber.

Framtagen av ingenjörer

Materialet är baserat på samma slags plast som används till mjölk och andra återvinningsbara förpackningar. Företagets ingenjörer utvecklade en lösning genom att använda andra kvaliteter och tjocklek av högdensitetspolyeten som laminerats till en tub för att göra den klämbar då typen för mat är alltför stel.

Tandkrämstuber i dag består oftast av ark av plastlaminat med ett tunt lager aluminium vilket gör dem svåra att återvinna med konventionella metoder. Varje år hamnar 50 miljoner tuber på soptippar bara i Australien.

Till 2025 har företaget som mål att ha hundraprocentigt återvinningsbara, återanvändningsbara eller komposterbara förpackningar.

Football news:

Encircling strokes of the Insigne - style. It works perfectly with a 163-centimeter body
Hazard on pressure in Real Madrid: Why should I be stressed? This is the club of my dreams since my childhood
Biathletes Latypov, Samuelsson, Hofer and Christiansen told who they support at Euro 2020 football
Some of the England players were hurt by the whistle due to kneeling. The players intend to continue the action
Donnarumma will undergo a medical for PSG after the Italy - Switzerland match
The Netherlands national team players will not take a knee before the Euro 2020 matches
Eden Hazard: I'm not Cristiano Ronaldo. He scores 60-70 goals in a year, and I score 7-8 goals in a year. We are different