Sweden

CNN: Kamala Harris blir president när Joe Biden ’stiger åt sidan’

För ett par dagar sen meddelade Demokraternas presidentkandidat Joe Biden att han väljer Kamala Harris som sin potentiella vice president. I samband med att vänsterliberala CNN rapporterar om valet skriver man att Harris CV gör det möjligt för henne att ta Bidens plats ”om och när Biden beslutar att stiga åt sidan”.

Valet av Harris fick många att höja på ögonbrynen då hon tidigare uppgett att hon tror på de kvinnor som anklagat Joe Biden för sexuella trakasserier. Biden är ökänd för att bete sig märkligt speciellt kring unga kvinnor och flickor, något som uppmärksammats ett flertal gånger.

Ytterligare ett skäl till att valet av Harris anses uppseendeväckande är att många bedömde att hennes chanser till högre poster krossades i samband med att hon 2019 mötte Tulsi Gabbard i en debatt. Gabbard tog då upp Harris arbete som åklagare.

På onsdagen var det dock CNN:s utspel och kanalens val av ord som väckte uppmärksamhet. Vissa menar att detta är ett sätt att förbereda det amerikanska folket för att Biden, med sin uppenbart hela tiden försämrade hälsa, kommer att stiga åt sidan ifall han väljs till president och Harris kommer att ta över.

Ytterligare en uppmärksammad tweet kom från NBC News där man citerar ett mejl från Biden till sina supportrar där han skriver att Harris kommer ”leda den här nationen med start i januari 2021”.

LÄS ÄVEN: Joe Biden ställs mot Trump i höstens presidentval

Enligt en opinionsundersökning tror 59 procent av amerikanska folket att Biden inte kommer kunna klara att sitta en hel mandatperiod.

LÄS ÄVEN: Donald Trump skämtar med eventuell presidentkandidat från Demokraterna

President Donald Trump, som kallar Biden för ”Sleepy Joe”, är nöjd med utnämningen av Harris. För ett par veckor sen rapporterade Samhällsnytt att Trump leder mot Biden i mätningarna inför presidentvalet i november.

authorimage

Football news:

Maccabi entered the Champions League without 11 players due to covid. UEFA allows you to play if there are 13 players from the application
Ole Gunnar Solskjaer: De Gea saved us for years, Henderson did the same today. Lingard played well
The semed said goodbye to Barcelona: Thank you for the opportunity to realize the dream. Eternally grateful
Juve have leased Morata from Atletico for 10 million euros with the right to buy out for 45 million
Barcelona and Atletico have agreed a move for Suarez (Fabrizio Romano)
At the 1950 world Cup, Amateurs from the United States beat England. The coach of the Americans compared their players to sheep, and the author of the winning goal went missing
Dan Henderson made his debut for Manchester United at the age of 23. He made 141 appearances on loan