Sweden

Claes Malmberg: Henrik Schyffert ljuger om sexofredandet mot min kompis

Bakgrunden till anklagelserna är att Nour El Refai dömdes för sexuellt ofredande 2007 efter att hon blottat sina bröst för olika män på Östermalm i Stockholm. Blottandet var en del av en dolda kameran-sketch som El Refai spelade in för TV4 via produktionsbolaget Meter Television.

Förra veckan släppte Nour El Refai ett poddavsnitt tillsammans med pojkvännen Henrik Schyffert där de diskuterar händelsen för 13 år sedan.

– Vi hann göra det på tre män och alla blev rädda, och sedan började de skratta, berättar Nour El Refai i podden.

En av männen, en läkare i 40-årsåldern, uppskattade emellertid inte att hon blottade sig för honom samtidigt som ett kamerateam filmade, och valde därför att göra en polisanmälan.

– Han är så upprörd så hans adelslockar fladdrar, säger den kvinnliga medieprofilen hånfullt i podden.

Hon påstår dessutom att mannen inte nöjde sig med att hon dömdes för sexuellt ofredande i tingsrätten utan att han överklagade till såväl hovrätten som Högsta domstolen.

– Han tycker inte att jag fått ordentligt med straff. Jag ska skaka galler, menar Nour El Refai och anklagar mannen hon sexofredat för att vara "rättshaverist."

– Men Herregud! Vad är det för snubbe? fyller Henrik Schyffert i.

"Rena lögner"
Men det som Henrik Schyffert och Nour El Refai påstår i sin podd stämmer inte. Det säger komikern Claes Malmberg till Sveriges Radio-profilen Stefan Livh.

– Jag känner personen ifråga väldigt väl, berättar Malmberg om läkaren.

Det enda som stämmer är att mannen polisanmälde Nour El Refai för sexuellt ofredande, men han överklagade aldrig domen mot henne. Överklagandet gjordes istället av El Refais arbetsgivare.

– Han har överhuvudtaget inte drivit den här processen, utan de som har överklagat är Meter Film och Television å hennes vägnar, berättar Claes Malmberg.

– Det är rena lögner. Man kan tycka det är lite underligt att man sitter och tar heder och ära av en människa i en podd och helt enkelt far med lögner och sprider en massa rykten som inte stämmer, fortsätter han.

Fria Tider har tagit del av domen från 2007 och enligt den stämmer det inte att målet togs upp av Högsta domstolen, vilket Nour El Refai påstår. Målet togs endast upp av Stockholms tingsrätt och överklagades sedan av El Refai till Svea hovrätt, där domen slogs fast.

El Refai påstår också i podden att hon betalade 25.000 kronor till mannen hon sexofredade, vilket även det är en lögn. Hon dömdes att betala 40 dagsböter till staten, men betalade aldrig något skadestånd till mannen hon sexofredade.

Football news:

Juve without Ronaldo could not beat Verona and Crotone in Serie A
Vardy has scored 11 goals in 12 games against Arsenal in the Premier League. Only Rooney has more
15,000 Teddy bears were planted at the Heerenveen match as part of a campaign to fight cancer. Toys sold for 230 thousand euros
Adidas and Pharrell Williams have reinvented the old forms of Real Madrid, Arsenal, Manchester United, Bayern Munich and Juve. The design is hand-made and celebrates imperfection
Barcelona filed a complaint about the refereeing of the match with Real Madrid to the Spanish football Federation
Depay dedicated a goal for Lyon to van Dijk: Stay strong, my brother
Fabio Paratici: We are negotiating a contract with Dybala. Interested in an extension