Sweden

C vill stoppa "radikala islamister" med tuffare demonstrationskrav

"Det brutala mordet på den franska läraren på öppen gata väcker avsky och förskräckelse", skriver Annie Lööf på Facebook och fortsätter: "Den radikala islamismen måste bekämpas med full kraft."

Inlägget fortsätter därefter med att Lööf vill "försvara den liberala demokratin" och att det är viktigt att "markera mot det växande hatet", innan det åter avslutas med en uppmaning om att enas mot "radikal islamism".

Många i kommentarsfältet frågar sig vilka åtgärder Annie Lööf tänkt sig för att stoppa den radikala islamismen. Hon väljer dock att inte svara på några av de frågorna, men däremot svara gillande på dem som okritiskt hyllar hennes inlägg.

Istället har Centerpartiet från sitt officiella Facebookkonto svarat på frågan om hur partiet ska stoppa de radikala islamisterna.

"Vi vill se en rad åtgärder", skriver partiet i sitt svar som fortsätter: "Bland annat vill vi se en förändring i hanteringen av ansökningar om demonstrationstillstånd. Det finns möjlighet i ordningslagen att ställa krav eller till och med att säga nej till demonstrationer när man vet att det till exempel har gått våldsamt till förut, men det sker inte tillräckligt ofta."

Att Centerpartiet tror sig kunna stoppa islamister med indragna demonstrationstillstånd är något som nu hånas i sociala medier.

"Begränsningar i demonstrationstillståndsgivande?? De våldsverkande islamisterna darrar nu..." kommenterar bland annat en man sarkastiskt.

Centerpartiet har vid upprepade tillfällen uppmärksammats för att ha politiska företrädare som hyser islamistiska ståndpunkter. Så sent som i veckan tvingades C-politikern Mahmoud Addas, som satt i distriktsstyrelsen för Centerpartiet i Jämtland, avgå efter att ha kallat "kränkning eller förolämpning av religioner" för "ett smutsigt brott."

I en text på arabiska som han lade upp på Facebook krävde Mahmoud Addas att de som hånar religioner straffas för det. "Förolämpning av religioner är inte yttrandefrihet", skrev han. "Det är ett brott som förtjänar straff."

Football news:

Bale doesn't need to prove anything. His presence inspires the Tottenham players. Davis on the midfielder
Pochettino and Raul can replace Zidane at Real Madrid. The club does not want to dismiss the Frenchman yet
Stefano Pioli: Milan need to take the Celtic game seriously. They always play well
Atalanta captain Gomez did not follow Gasperini's instructions in the match against Midtjylland. He was replaced at half-time
We have a big battle ahead of us. Conor and Sergio Ramos agreed to a fight
Tuchel on the match with Manchester United: Victory is mandatory. Coming to England for her is a big challenge
Jimenez will miss Atletico's games with Real Madrid and Salzburg due to a hip injury