logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Brobergs känslor och uppmaning till publiken inför semifinalen: "Stödet betyder allt"

Photo: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN
Photo: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN

Sverige slog ut Tjeckien i kvartsfinalen och är nu klara för semifinal i U18-VM.

Men det blev en spännande avslutning på torsdagsmatchen sedan Tjeckien reducerat i tredje perioden.

– Vi började spela deras spel redan i andra, men Hugo (Alnefelt) hjälper oss riktigt bra i kassen. Han är grym i målet. Han håller oss kvar i matchen och till slut steppar vi upp och stänger ner dem, säger Örebrofostrade Philip Broberg efter segern.

Nu väntar Kanada i semifinal under lördagen - något som Broberg bara är taggad på.

– Det är jättekul. Målet var att vinna den här matchen och nu är det bara att gå vidare på semifinalen. Vi är ett jäkla gött gäng som har bra lagmoral och jobbar för varandra.

– Det spelar ingen roll vilket lag som är på andra sidan utan vi ska bara gå ut och göra vår bästa match nu och se om det räcker, säger han.

Samtidigt har han en uppmaning till den svenska publiken - framför allt Örnsköldsviksborna.

– Se till att komma hit och kolla, det är inte så ofta det är hemma-VM. Stödet på läktaren betyder allt. Man får en sådan jäkla boost när man hör publiken jubla eller när de sjunger. Det kommer hjälpa oss i semifinalen om det är fullsatt.

I torsdagens match saknades Brynäsbacken Victor Söderström, och det står sedan tidigare klart att han missar resten av turneringen efter en smäll mot huvudet.

– Han är en jätteskicklig hockeyspelare och bra på alla sätt, men han är lika viktig som alla andra. Nu när han är borta får vi andra steppa upp, och vi har fortfarande ett lag för att kunna gå hela vägen, säger Broberg om avbräcket.

Themes
ICO