Sweden

Bränsletransporter till Gaza stoppas efter våg av palestinska terrorattacker mot civila

Den senaste tiden har omfattande attacker med brandbomber genomförts mot civila mål i Israel. Bakom dessa ligger den palestinska terrororganisationen Hamas som styr Gaza som den S-ledda svenska regeringen erkänt som en legitim statsbildning och varje år stödjer ekonomiskt med miljardbelopp från svenska skattebetalare. Nu stoppar Israel bränsletransporter till Gaza i hopp om att få bukt med terrordåden.

Bara på tisdagen utfördes ett 60-tal antisemitiska brandbombsattacker mot civila judiska mål i Israel riktade mot bostadsområden och jordbruk. Bomberna är utformade som heliumfyllda ballonger fyllda med brandfarligt och explosivt material och har orsakat omfattande bränder.

Enligt den svenska statstelevisionen, SVT, ska brandbomberna ses som en reaktion på hög arbetslöshet (40 procent) och fattigdom i Gaza som man menar att Israel kan hållas till ansvar för. Andra bedömare hänvisar till det muslimska judehat som är djupt rotat i den palestinska kulturen.

Fawzi Barhoum är talesperson för terrorstämplade Hamas och kritiserar nu Israels beslut att strypa bränsleleveranserna som av hans organisation anävänds för att tillverka brandbomber. Enligt Barhoum är målsättningen med åtgärden är att ”förvärra krisen för vårt folk”.

Vid sidan av bränsleblockaden försöker Israel även att militärt slå ut de installationer och terrorbaser som Hamas byggt upp inne i Gaza i syfte att utföra attacker mot Israel.

Enligt Fawzi Barhoum, som citeras flitigt av SVT, ska Israels svar på terroratackerna ses som ”en allvarligt aggression”. Ingen företrädare för Israel tillåts komma till tals i den svenska statstelevisionens rapportering.

authorimage

Football news:

Karl-Heinz Rummenigge: Xabi Alonso is an Interesting coach for Bayern. He's a great guy
Van de Beek's agent: Donny is happy at Manchester United. Svart spoke as a mentor and adviser, this is his personal opinion
The test passes a medical examination in Barcelona. He will almost certainly sign a contract. Koeman on defender
Steinhaus will be the first female referee at a German super Cup match. This is her last game
Suarez and Fati - among the candidates for the best player of September award in La Liga
Van de Beek's adviser: Donny is a substitute player at Manchester United. I don't like it at all
Koeman about Griezmann: I'm very happy. Now he has more freedom and is doing a great job