Sweden

Bordellbesöket blev ekonomisk JACKPOTT för M-politikern: Nu får han över SEX miljoner

Hans Forsberg åkte 23 maj i år fast för köp av sexuell tjänst i samband med ett polistillslag mot en så kallad lägenhetsbordell på Jakobsdalsgatan i Örgryte. Efter att ha godtagit ett strafföreläggande från åklagaren gick den 56-årige M-politikern med på att betala 50 dagsböter à 820 kronor; totalt 41.000 kronor.

Med anledning av sexdomen tvingades Forsberg att lämna alla förtroendeuppdrag för Kungsbacka kommun från och med 16 juni.

– Efter det som hänt har jag inte längre förtroende i partiet och är beredd att ta konsekvenserna. Jag är väldigt ångerfull, men beredd att stå för mitt misstag, sade Forsberg i ett pressmeddelande efter avhoppet.

Men det kommer inte gå någon nöd på den ångerfulle M-toppen. Kommunen har nämligen ett generöst avtal om avgångspension för sina politiker, som Forsberg var snabb med att ansöka om pengar ifrån.

Under gårdagen godkände kommunstyrelsen att deras tidigare sexdömde kollega ska beviljas så kallad visstidspension. Det innebär att Hans Forsberg kommer få 58.459 kronor i månaden fram till dess han fyller 65 år. Totalt drygt sex miljoner kronor under knappt nio års tid.

Det socialdemokratiska oppsotionsrådet Eva Borg försvarar beslutet att godkänna avgångspensionen för den sexdömde moderaten. Anledningen är att hon bedömer att det vore svårt för kommunen att neka den före detta kollegan att även han ta del av de pensonsvillkor som politikerna i kommunstyrelsen beviljat sig själva.

– Vi har haft en ordentlig diskussion i vår partigrupp och har kommit fram till att det är svårt att krypa ur avtalet, säger hon till SVT.

Det var emellertid inte alla politiker i kommunstyrelsen som tyckte det var rätt att godkänna avångspensionen. Maria Losman (MP), Kalle Påsse Sundvall (M) och Niklas Mattson (KD) röstade nej medan Sverigedemokraterna avstod från att rösta.

Football news:

Barca presidential candidate Font: we need to bring back Pep, Xavi, Iniesta, Puyol to create a competitive project
Mancini on Balotelli: I'm sorry to see him like this. By the age of 30, he should have reached maturity
Fabio Capello: Barcelona could have scored 8 goals for Juve instead of 2. The difference between the teams is shocking
Nagelsmann boasted that Leipzig would read any Manchester United scheme - and got 0:5. Solskjaer still surprised him, and then finished off Rashford
Tuchel on criticism: PSG leads in France. Juve, Liverpool, city, Barcelona and Real Madrid in 1st place in their respective leagues?
Owen Hargreaves: Van de Beek could be Manchester United's Muller. Once he is in the squad, he will not be forced out
The French Cup is suspended until December 1 due to coronavirus. Ligue 1 matches will be played without spectators