Sweden

Biden tvingar skolor acceptera ”transpersoner” i kvinnlig idrott

Ett av Joe Bidens första beslut genom ett så kallat presidentdekret var att tvinga skolor som får federalt stöd att acceptera så kallade ”transpersoner” i den kvinnliga idrotten. Nu får han skarp kritik för att han ”utplånar” kvinnlig idrott.

Ordern skrevs under bara timmar efter att han svurits in som president i onsdags. I den står:

”Barn ska ha möjlighet att lära sig utan att oroas om de kommer nekas tillgång till toaletten, omklädningsrummet eller skolidrott”. Nu tros skolor förlora sina federala bidrag om de inte tillåter manliga transpersoner att delta i kvinnlig idrott. Bidens agerande har redan delat befolkningen.

Trans-aktivister har jublat över tilltaget medan andra menar att det kommer omöjliggöra för kvinnliga idrottare att delta med samma förutsättningar. Journalisten Abigail Shrier skrev följande på Twitter:

På första dagen utplånar Biden egenhändigt kvinnlig idrott. Alla utbildningsinstitutioner som får federala pengar måste godkänna biologiskt manliga idrottare till kvinnliga lag, kvinnliga stipendier etc. Ett nytt glastak sattes precis över tjejer.

Erielle Davidson vid Judiska Institutet för Nationell Säkerhet i USA skrev:

Sorglig dag för kvinnlig idrott. Kvinnor måste tävla mot biologiska män med risk för skador och förlorade titlar, tack var Bidens nya presidentdekret. Berätta aldrig för mig att detta är ”för kvinnor”. Det är det inte. Det är destruktivt och elakt.

Strax efter började hastaggen #BidenErasedWomen trenda på Twitter.

Tidigare förbjudits

Förra året presenterades lagförslag i 17 stater för att begränsa idrottares medverkan i sporter till det kön de föddes med – men endast Idaho drev igenom lagförslaget, något förre presidenten Donald Trump stöttade.

– Att tillåta män in i vår sport är orättvist, sa en terränglöpare vid Idaho State enligt Daily Mail. Det förändrar allt eftersom det eliminerar kopplingen mellan en idrottares ansträngning och hennes framgång. Idahos lag hjälpte till att se till att kvinnors hårda arbete får utdelning och vi har chans att vinna.

Trans-idrottaren Andraya Yearwood menar dock att det är ”viktigt för hennes identitet”:

– Löpning har varit så viktigt för min identitet, min utveckling som människa och min förmåga att överleva en värld som diskriminerar mot mig, sa hon förra året.

Football news:

Flick about Holand in Bayern: Nothing can be ruled out in life
Messi voted in Barcelona presidential election
Liverpool and Real Madrid will compete for Mbappe. Salah may leave amid controversy with Klopp (As)
Pirlo about Ronaldo's rest: He has already scored 20 goals. It is normal for others to score as well. Cristiano-extra advantage
Agent Morabito on the transfer market: We are back in the Doneymar era
The Juve-Porto match will be served by Kuipers, Cakir is scheduled for the Borussia-Sevilla game
Pep Guardiola: Man City were stable when they won the Premier League. Other champions are competing for the top 4