Sweden

Biden lovar amnesti för 11 miljoner illegala invandrare

Det är i en intervju med NBC News som Joe Biden får frågan om de tiotals miljoner tredje världen-invandrare som beräknas befinna sig i USA.

Han svarar att han under sina första 100 dagar som president kommer att skicka ett lagförslag till senaten som innebär "en väg till medborgarskap för över 11 miljoner papperslösa i USA".

Biden understryker dock att framgången för amnestin hänger på hur pass samarbetsvillig kongressen kommer att vara i frågan.

Republikanska senatorer, som Lindsey Graham, John Cornyn och Chuck Grassley, har dock redan visat intresse för en uppgörelse med Demokraterna som "nästan säkert skulle inkludera en amnesti", skriver Breitbart. Risken för att Joe Bidens förslag blir verklighet är därmed överhängande, som det ser ut i dagsläget.

Vallokalsundersökningar visar att en stor majoritet av amerikanerna vill minska invandringen. Men precis som i andra västländer har politikerna och mediebolagen en annan syn på frågan än allmänheten.

Antalet illegala invandrare, de flesta från Centralamerika, i USA brukar officiellt beräknas vara runt 11 miljoner. Enligt andra uppskattningar är de dock betydligt fler än så.

Medborgarskap till de illegala invandrarna skulle ytterligare försvåra för Republikanerna att vinna val i framtiden. Tredje världen-invandrare är nämligen starkt benägna att rösta på vänsterpartier som lockar med bidrag och dylikt.

Football news:

Wenger on Ozil at Fenerbahce: He needs a warm environment. He always chooses the right decision in the game, and this is brilliant
Til Schweiger's company made a sugar documentary about Schweinsteiger: not a single acute topic and no Lama at all
Zidane on Jovic: It's hard to play in Real life. There is a lot of competition here, but it's not the coach's fault
Messi suspended for 2 matches for hitting Athletic player on the head
Cesar Aspilicueta: We are Chelsea, the club always wants to fight for all the trophies
Pep Guardiola: Man City will not sign anyone in the winter
Ronaldo's smile was like a sarcastic grimace of surrender. Tacchinardi on 0:2 with Inter