Sweden

Berusande lyckotripp – tills vännerna börjar dö

#mega-ad-wrapper { display: none; }

 Olly Alexander briljerar som Ritchie.
Olly Alexander briljerar som Ritchie. Foto: Ben Blackall/HBO Nordic

För Ritchie är tillvaron en enda lång fest – tills bekanta runtomkring börjar dö. ”It’s a sin” är en tragedi om London och aids-katastrofen, en slående vacker serie, både ömsint och rolig.

Likheterna med ”Torka aldrig tårar utan handskar” är uppenbara.

Foto: Ben Blackall/HBO Nordic

När 19-åriga Ritchie tar färjan från Isle of Wight för att plugga juridik i London sticker hans pappa åt honom ett paket kondomer. ”Saker är annorlunda på fastlandet förstår du”, säger pappan med en menande blick: kom inte hem och berätta att du gjort någon med barn. Strax därefter slänger Ritchie kondomerna i Engelska kanalen. För saker må vara annorlunda på fastlandet, men han har ju inte åkt till London för att ligga med tjejer, eller ens plugga juridik: det är tidigt 1980-tal och han vill både bli skådespelarstjärna och ha sex med varenda kille i hela London, i alla fall en gång.

Väl på plats hittar han snabbt sitt gäng: Roscoe som lämnat föräldrahemmet i kjol, ögonskugga och högklackat efter att ha blivit utsatt för konversionsterapi; den milde Colin som är praktikant på ett skrädderi; och så teaterstudenten Jill som blir ett slags extramamma åt dem. Strax har allihop flyttat ihop en i skabbig lägenhet de döper till ”The pink palace” och där tillvaron är en enda lång fest, en överdådig, berusande lyckotripp som inte tar slut förrän killar och män i deras omgivning plötsligt börjar dö.

Football news:

Borussia surprised with the scheme-Holand made the most of the opening stretch. But then 80 minutes were totally dominated by Bayern
City are racing towards the record set by a team from Wales. In 2016, the New Saints won 27 consecutive games
Flick about Holand in Bayern: Nothing can be ruled out in life
Messi voted in Barcelona presidential election
Liverpool and Real Madrid will compete for Mbappe. Salah may leave amid controversy with Klopp (As)
Pirlo about Ronaldo's rest: He has already scored 20 goals. It is normal for others to score as well. Cristiano-extra advantage
Agent Morabito on the transfer market: We are back in the Doneymar era