logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Berit drömmer om vitt sten hus – ny utställning på kulturhuset

Det är första gången som Berit Melin ställer ut i Leksands kulturhus.

I 37 år som frisör var saxen hennes främsta redskap. De senaste 15 åren är det penseln som är hennes levebröd och oftast är det vita stenhus som växer fram på tavelduken.

– Jag har jämt målat hus och tycker om de stora formerna, det har blivit lite min grej, förklarar Berit Melin.

Varför det blivit så många hus genom åren vet hon inte. Men hon älskar putsade sten hus och deras tak som ofta slutar jäms med fasaden.

– Drömmen är att få bo i ett vitt stenhus, kanske är det därför jag målar så många, skrattar konstnären från Västberg i Rättvik.

Många tavlor har sparsamt med färg och som kontrast finns flera som är riktiga färgklickar.

Hon har alltid ritat och målat och när kroppen satte stopp för frisöryrket gick hon en konstutbildning. Sedan 2003 är hon medlem i konst runt Siljan.

När vintern kommer längtar hon ut i ateljén där det alltid är ljust som mitt på dagen.

På lördag öppnar hennes utställning på Kulturhuset i Leksand där hon hängt upp 35 tavlor som kommer hänga där till den 10 november. Utställningen arrangeras av Leksands konstsällskap och det är första gången som hennes tavlor ställs ut i kulturhuset.

Alla tavlor är målade i akrylfärg och Berit Melin visar även verk som inspirerats av blommor. Men samma gäller där, hon har inte målat av något.

– Det ska inte vara för exakt, det gillar jag inte.

”Jag gillar att bryta till det med rött ibland”, säger Berit Melin.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Themes
ICO