Sweden

Bakslag i europeisk tjänstesektor

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Frankrike är ett av de länder där smittspridningen av covid-19 åter har tagit fart. I september märks en minskad aktivitet i tjänstesektorn, enligt en ny mätning från IHS Markit. Arkivbild.
Frankrike är ett av de länder där smittspridningen av covid-19 åter har tagit fart. I september märks en minskad aktivitet i tjänstesektorn, enligt en ny mätning från IHS Markit. Arkivbild. Foto: Michel Euler/AP/TT

Läget är långt bättre än under den djupaste krisen i våras. Men i takt med att antalet registrerade coronasmittade ökar syns att tjänstesektorn i EU:s två största ekonomier Tyskland och Frankrike tappar fart.

Flera coronafall, nya restriktioner, om än inte lika hårda som i våras, och fler som stannar hemma igen. Det ger avtryck först och främst i tjänstesektorn.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn (PMI) i Tyskland sjönk till 49,1 i september, den lägsta nivån sedan i juni och hamnar därmed under gränsen 50 som indikerar tillväxt, enligt IHS Markit.

Football news:

Dembele scored in both matches of the Champions League - Juventus and Ferencvaros. In La Liga, he did not score for more than a year
Keane has scored 4 goals in PSG's last 2 games. In 37 games at Everton, he had the same number
Carragher on Mourinho: they Said his football was from a different era. If he won the Premier League, it would be great
Gennaro Gattuso: Napoli need to play above all praise to beat real Sociedad
Neymar was substituted in the 26th minute of the match against Istanbul due to injury. He was crying
Juventus shares have risen four times in five years. Ronaldo-this is only one of the reasons
Gary Neville: Mourinho gives Tottenham the confidence to win the Premier League. Jose is only Interested in winning