Sweden

AVSLÖJAR: SR-prisade Dree Low häktas för rån

Samnytt kan avslöja att den kända artist som greps på Arlanda flygplats misstänkt för rån i västra Stockholm är gangsterrapparen Dree Low. Artisten som tidigare har prisats av statsradion har nu häktats i Solna tingsrätt.

27-årige Abdulle Salah med bakgrund från Somalia, mer känd som Dree Low, har varit anhållen i sin frånvaro sedan 30 augusti och greps i samband med att han anlände till Arlanda flygplats, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om.

LÄS ÄVEN: Rapartisten prisades av SR och SVT – nu efterlyst för grovt vapenbrott

Bakgrunden till att polisen grep Abdulle är ett rån som inträffade den 18 augusti vid Sibeliusgången 18 i Kista. Ett gäng ska ha rånat en butik på tobak, energidryck och godis.

Ytterligare två personer med invandrarbakgrund är misstänkta för rånet och sitter sedan tidigare häktade för inbladning. Enligt uppgifter i Aftonbladet är Abdulle även misstänkt för utpressning mot en verksamhet i västra Stockholm.

En av Sveriges mest spelade artister

Han har i flera års tid producerat gangsterrelaterad musik men fick sitt stora genomslag förra året. Idag är han populär bland många unga och rankas som en av Sveriges mest spelade artister med miljoner spelningar hos både Spotify och YouTube. Vidare har han även ett stort inflytande på Instagram med över 152 000 följare.

Kopplas till kriminellt nätverk

Abdulle kopplas i olika inlägg i sociala medier och låttexter till det kriminella nätverket ’Husbys hyenor’ som polisen punktmarkerar för grov brottslighet.

Abdulle med ledargestalt inom Husbys hyenor.

Prisad av statsradion som ”framtidens artist”

I januari 2020 prisades Abdulle vid Sveriges Radios P3 Guldgala. Han fick priset som ”Framtidens artist”. Tidigare upplät även den skattefinansierade public service-aktören SVT sin plattform för att marknadsföra Abdulles musik.

Abdulle hos statsradion

LÄS ÄVEN: SR-prisad gangsterrappare vägrar överlämna sig till polisen

Football news:

A fiery meeting of PSG in Marseille: Neymar even had difficulty giving corners - he was protected by nets and shields
Pochettino after 0-0 with Marseille: I am pleased with the progress and development of PSG. Neymar showed commitment to the team
Courtois and Valverde were injured following the match with Barca
Mourinho, Spalletti, Inzaghi and Gasperini were removed in the Sunday matches of Serie A
Klopp calls Salah the best in the world. This season is a treasure trove of convincing arguments
Simone Inzaghi: Juventus could only have scored from the penalty spot. Inter controlled the match from start to finish
Juventus broke a series of 6 wins by drawing with Inter. The Torino team did not lose 9 matches