Sweden

Auschwitz-museichef i protest mot hädelsedom

#mega-ad-wrapper { display: none; }

Chefen för Auschwitz minnesmuseum har erbjudit sig att tillsammans med andra frivilliga sitta av pojkens fängelsestraff. Arkivbild.
Chefen för Auschwitz minnesmuseum har erbjudit sig att tillsammans med andra frivilliga sitta av pojkens fängelsestraff. Arkivbild. Foto: Markus Schreiber/AP/TT

I ett brev till Nigerias president erbjuder sig chefen för det polska Auschwitz-museet att sitta av en del av fängelsestraffet för en 13-årig pojke som dömts för hädelse.

– Jag kan inte vara likgiltig inför den här domen, som är en skam för mänskligheten, skriver Piotr Cywinski i sitt offentliga brev.

Chefen för Polens Auschwitzmuseum, Piotr Cywinski, har skrivit till Nigerias president för att be honom benåda Omar Farouq, en 13-årig pojke som dömts till fängelse i Nigeria. Pojken anklagas för hädelse, och dömdes till tio års fängelse av en sharia-domstol i delstaten Kano i norra Nigeria i augusti.

Om en benådan inte är möjlig, skriver Cywinski att han och 119 andra frivilliga är beredda att ta pojkens fängelsestraff och sitta av en månad var i ett nigerianskt fängelse.

Football news:

Rodgers on 1-0 with Arsenal: Leicester deserved to win. Vardy is a world-class player
Juve without Ronaldo could not beat Verona and Crotone in Serie A
Vardy has scored 11 goals in 12 games against Arsenal in the Premier League. Only Rooney has more
15,000 Teddy bears were planted at the Heerenveen match as part of a campaign to fight cancer. Toys sold for 230 thousand euros
Adidas and Pharrell Williams have reinvented the old forms of Real Madrid, Arsenal, Manchester United, Bayern Munich and Juve. The design is hand-made and celebrates imperfection
Barcelona filed a complaint about the refereeing of the match with Real Madrid to the Spanish football Federation
Depay dedicated a goal for Lyon to van Dijk: Stay strong, my brother