Sweden

ÅTAL: Syrisk hemtjänstpersonal tvingade 90-åring till oralsex – ”Nu ska du inte vara rädd”

En syrisk medborgare i 50-årsåldern som arbetat inom hemtjänsten i Piteåområdet åtalas för att ha våldtagit en 90-årig kvinna genom att tvinga henne till oralsex i hemmet. När kvinnan vägrade – greppade mannnen hennes nacke och tryckte in könet i munnen. Enligt mannens egen förklaring är det han som är offret och att åldringen är så stark och tvingade honom. Kammaråklagare Peter Salzberg yrkar att mannen ska utvisas till sitt hemland.

Händelsen inträffade den 25 maj i år när mannen som arbetade som vikarie i hemtjänsten tog sin in i kvinnans bostad i Hortlax utanför arbetstid – med nyckel från jobbet.

LÄS ÄVEN: Hemtjänstanställd häktad för våldtäkt

Samnytt har tagit del av förundersökningsprotokollet och kan berätta hur mannen enligt polisutredningen har börjat antasta kvinnan genom att ta på hennes kropp. Trots att kvinnan krävt att han ska sluta och gå därifrån har han fortsatt.

Mannen: ”Nu ska du inte vara rädd”

Enligt kvinnan har mannen tagit ett hårt grepp om hennes nacke med båda händerna. Han sa att kvinnan skulle gapa men hon vägrade. Då tvingade han upp munnen.

– Nu ska du inte vara rädd, sa mannen när han tryckte in sitt könsorgan i hennes mun.

Torkade av sig på handdukar

Efter att mannen fått utlösning i kvinnans mun ska han ha hämtat handdukar som han sedan använde för att torka upp sin sperma. Dessa handdukar är en del av kammaråklagare Peter Salzbergs bevisning mot mannen.

Kvinnan berättar för polisen att hon inte kan sluta tänka på våldtäkten och att tankarna håller henne sömnlös om nätterna.

Tvingade honom: ”Hon var så stark”

Mannen som har tolkbehov på arabiska berättar i förhör med polisen att han förnekar brott och hävdar att det är kvinnan som ofredat honom genom att ta på hans könsorgan.

Enligt mannen ska den 90-åriga kvinnan vara ”så stark” och ha tvingat honom att ta av sig kläderna.

Yrkar på utvisning

Den 22 juni lämnade åklagaren in stämningsansökan rörande våldtäkt hos Luleå tingsrätt. Det framgår även av handlingarna att Salzberg yrkar på att mannen ska utvisas till Syrien med återreseförbud utan tidsbegränsning.

LÄS ÄVEN: Asylsökaren Nawras förnedrade kvinnor på äldreboende – filmade allt

Football news:

Milan's priority is the extension of Kessie. The club offers 5 million euros a year and bonuses, the midfielder wants 6 million
Bayern are Interested in Anthony from Ajax and Gakpo from PSV. The first one costs 32 million euros, the second-25-30 million
Koeman about Depay's 1st goal for Barca in a friendly match: Memphis played well, he is important for us
Julian Nagelsmann: Other clubs not from Germany have more money for transfers than Bayern
Kane believes that Tottenham will sell him in the summer to earn funds for investing in the team
Pavel Nedved: Ronaldo will stay at Juventus. Dybala's agent will be in Turin next week
Wijnaldum about Liverpool fans: Sometimes I felt that I was not appreciated and loved enough