Sweden

Äldreboende står utan belysning sedan december – ansvariga skyller på julledighet

Ett äldreboende i huvudstaden har ingen fungerande gårdsbelysning sedan december eftersom ingen prioriterar att byta glödlampa. Trots mängder med felanmälningar skyller det kommunala fastighetsbolaget istället på julledighet och sjukdomar.

Det är vårdtagare vid Tranebergs äldreboende i västra Stockholm som tvingas gå i mörker på kvällarna när det kommunala fastighetsbolaget Micasa Fastigheter är ointresserade av att åtgärda felen, rapporterar Mitti.

LÄS ÄVEN: Kommun föreslår sänkt värme i äldreboenden och skolor – lägger miljoner på hus för ensamkommande

Redan i slutet av december felanmäldes lyktstolpen på gården till fastighetsbolaget. Vid sidan om gårdsbelysningen har även glödlampor i entrédörren till äldreboendet gått sönder. Men trots mängder med felanmälningar händer ingenting eftersom fastighetsbolaget uppges ha ”annat att prioritera”.

Julen orsak att glödlampor inte byts

När lokaltidningen når Micasas kommunikationschefen Kicki Kullberg Durén i slutet av januari försvarar hon sig med att de har sex arbetsdagar på sig att åtgärda felen. Vidare menar hon att orsaken till dröjsmålet på flera veckor är julledighet och sjukdom som kommit emellan.

– Men ärendet är aktivt och ska åtgärdas, jag skulle tro att vi byter lampan inom några dagar, säger Kullberg Durén till tidningen.

Football news:

Rashford to the mayor of London: I do everything for Liverpool as much as I do everywhere else. It's more football and politics
Neuer on Goetz: I think Mario can flourish in Bayern, he's in good shape
Frank de Boer led the Netherlands national team. Contract - for 2 years
PSG boss faces jail: Swiss Prosecutor asks for 28 months for bribing FIFA Secretary General
Milan defender Duarte contracted coronavirus
Real Madrid may pay around 100 million euros for Mbappe if he does not extend his contract with PSG
Flick about the UEFA super Cup: We have to play our best if we want to win the trophy. We are waiting for a difficult match