Sweden

73-årig aktivist åter gripen i oroligt Belarus

En polis försöker rycka den vit-röd-vita oppositionsflaggan ur 73-åriga Nina Bahinskaja händer underprotester i Minsk i Belarus på lördagen. Bahinskaja uppges sedan ha gripits.
En polis försöker rycka den vit-röd-vita oppositionsflaggan ur 73-åriga Nina Bahinskaja händer underprotester i Minsk i Belarus på lördagen. Bahinskaja uppges sedan ha gripits. Foto: Tut/AP/TT

Säkerhetsstyrkor i Belarus har återigen gripit demonstranter i huvudstaden Minsk. Men protesterna mot Aleksandr Lukasjenko, som de anklagar för att ha fuskat sig till presidentposten i valet den 9 augusti, fortsätter.

Enligt videoinspelningar som lagts ut på sociala medier är en av de gripna Nina Bahinskaja, en 73-årig geolog som har deltagit i protestyttringar i landet under många år.

Nina Bahinskaja greps också förra helgen men släpptes senare, enligt människorättsorganisationen Vjasna, som försöker hålla reda på vilka som gripits och vad som hänt med dem.

Football news:

In 2010, Pirlo negotiated with Barca. The main playmaker of the generation was ready to go to Pep even in the rotation
Chugainov about Loko in the Champions League: there are Chances to get out of the group. The team looks confident and worthy
Bayern and Alaba failed to agree a new contract for the third time
Atalanta and Ajax showed smart football: a lot of traps and subtle changes on the move
Vadim Evseev: I liked the locomotive for its boldness. Not afraid to play football, well done
Barcelona may sign PSV forward malen if the deal for Depay fails
Pickford hired bodyguards because of fan threats after van Dijk's injury