Sweden

30-årig jourhemsmamma döms – hade sex med ensamkommande 15-åring

En kvinna i 30-årsåldern var jourhemsmamma åt en så kallad ensamkommande påstått 15-årig pojke. En sexfilm som pojken spelat in bevisar att de haft en sexuell relationen. Nu har hon dömts för utnyttjande av barn, rapporterar Mitt i.

Det är snart tre år sedan en 15-årig ensamkommande pojke placerades i ett jourhem i Järfälla. Kvinnan som skulle ta hand om honom är i 30-årsåldern. När han senare flyttade in i ett nytt jourhem berättade han att han och kvinnan haft en sexuell relation – ett påstående han kunde styrka med filmad bevisning.

Pojkens gode man upprättade en polisanmälan. Kvinnan menar dock att pojken tvingade henne till sexuella handlingar genom hot och våld. Hon uppger också att pojken ska ha misshandlat henne flertalet gånger.

Tingsrätten instämmer i att det finns tecken på att pojken ska ha varit våldsam. Däremot finner de inget stöd för att detta ska vara kopplat till de sexuella handlingarna. Tingsrätten bedömer bland annat utifrån filmen att den sexuella relationen ser ut att ha varit frivillig från både kvinnan och 15-åringen.

Kvinnan trodde att han var 23 år gammal

Kvinnan har uppgett att hon trodde att pojken var 23 år gammal. Tingsrätten, som skriver att pojken precis fyllt 15 när han flyttade in hos kvinnan, menar att det inte är trovärdigt och slår fast att hon måste ha insett att han var under 18.

Kvinnan har – trots sitt nekande – dömts för sexuellt utnyttjande av barn. Straffet blev villkorlig dom och samhällstjänst.

Det har tidigare uppdagats att väldigt många ensamkommande flyktingpojkar har ljugit för myndigheter om sin ålder för att få fler förmåner. Det är dock ingenting som är känt i detta fall.

Football news:

Conte wants to return to Juventus. He asked the players about Sarri's future at the club
Ex - Roma coach Di Francesco took charge of Cagliari, replacing Zenga
England will remove players who intentionally cough at opponents and referees
Manchester City showed a new away form
The Icelandic national team presented their home uniforms for the 2020/21 season
In 1999, Arsenal beat Sheffield in the Cup, but Wenger offered to replay the match – because Kanu violated fair play
Milan and Napoli are Interested in Godfrey. Norwich wants 30 million euros for the defender