Sweden

23-årig man häktad för knivmordet på Kjäll Gustafsson

Vid 11-tiden på onsdagsförmiddagen häktades en 23-årig man vid Jönköpings tingsrätt på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för det uppmärksammade mordet på 57-årige småbarnspappan Kjäll Gustafsson i samband med ett rån på en restaurang i Gislaved i december 2019.

Mannen, som förekommer i brottsregistret sedan tidigare för diverse brott, har utländsk bakgrund och har efter mordet bytt efternamn och flyttat runt på olika adresser. Det tog polisen nio månader att hitta honom.

Det var den 14 december förra året som Kjäll Gustafsson tillsammans med sin hustru och några vänner besökte restaurang Ströget i Gislaved för att äta julbord. Förtäringen avbröts dock då två knivbeväpnade maskerade rånare störtade in på restaurangen.

Kjäll försökte ingripa mot rånarna när dessa under knivhot tvingade personalen att öppna först kassaapparaten och sedan ett kassaskåp. Han höggs då brutalt ihjäl. Den nu häktade 23-åringen misstänks vara den som höll i det dödande vapnet. Den andre rånaren har ännu inte identifierats.

Kjälls bror, Stefan Citron, säger i en kommentar till media att det känns underbart att polisen i varje fall fått tag på en av förövarna.

Football news:

Conceisau about the refereeing of the game with Manchester City: I Apologize to the Portuguese referees after what I saw here
Gattuso about 0:1 with AZ: Napoli re-rated after the game with Atalanta. Our possession was sterile
Arteta on Ozil's tweets in support of Arsenal during the Europa League match: This is what I want from all the players
Milan scores 2+ goals in 10 games in a row for the first time in 56 years
Barcelona are working on extending their contract with Fati. Mendes wants the player got a raise
Hames will miss the Premier League match with Southampton
Goetze scored two goals in his first two games for PSV