Sweden

22-åring häktad misstänkt för att skydda Adrianas mördare

På fredagen häktades en 22-årig man misstänkt för att skydda 12-åriga Adrianas mördare. Mannen är sedan tidigare dömd för flera narkotikabrott.

Det var natten till den 2 augusti som 12-åriga Adriana sköts ihjäl vid bensinmacken Shell och snabbmatsrestaurangen McDonalds i Botkyrka i södra Stockholm.

LÄS ÄVEN: Polisen efterlyser vit Audi-kombi efter dödsskjutningen mot 12-åriga Adriana

Enligt polisen var flickan inte den tilltänkta måltavlan utan hamnade mitt i en gängkonflikt och träffades av en kula avsedd för någon annan i samband med att hon var ute på hundpromenad.

Flyttade från förort till innerstad

En 22-årig man greps tidigare i veckan i Stockholmsområdet efter att ha varit anhållen i sin frånvaro. På fredagseftermiddagen begärdes mannen häktad vid Södertörns tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Mannen har invandrarbakgrund från Latinamerika och är sedan ifjol nyinflyttad på Gärdet i centrala Stockholm. Dessförinnan bodde mannen i förorten Huddinge söder om Stockholm.

Kopplas till utbränd Audi

Enligt åklagaren har brottet begåtts den 5 augusti vid Brunkebergsåsen i Sollentuna vilket är samma dag som polisen påträffade en brinnande vitfärgad Audi i området. Detta var kort efter att polisen gått ut med en efterlysning av ett fordon av det fabrikatet och med den färgen.

Mannen förnekar brott. Åtal ska väckas senast den 10 december.

Gärningsmännens Audi. Foto: Polisen
Gärningsmännens Audi. Foto: Polisen

LÄS ÄVEN: Löfven tyst efter mordet på 12-åring – beklagar sorgen efter Beirut

Football news:

Koeman before Rayo: The Cup is the shortest path to the trophy, but it did not get easier because of the relegation of Real Madrid and Atletico
Messi and his family take French lessons. Why teach him to go to the City? Canal+ journalist about the forward at PSG
Johnson on Lampard's resignation: In the world of results, it doesn't matter who you are - Mr. Chelsea or not
Alexander Golovin: Kovac is a competent specialist. Excellent work with him
Arsenal want to play the Europa League away match with Benfica on a neutral field due to a possible ban on flying to Portugal
Coach Istanbul Webo on the scandal: Tuchel did not show solidarity. I am furious, I was discriminated against
Barcelona did not pay the players for six months in December, although they took out a loan. The club promises payments in February