Sweden

18-årig pakistanier bakom terrordådet i Paris – högg oskyldiga med "köttyxa"

Det var vid lunchtid på fredagen som minst två personer skadades allvarligt i en knivattack vid Charlie Hebdos tidigare lokaler i Paris.

En poliskälla sade i Reuters att en machete hittats på platsen. En annan poliskälla förklarade att en "köttklyvare" använts.

Totalt har nu sju personer gripits för attacken, som i media beskrivs som ett "uppenbart islamistiskt terrordåd".

Den huvudmisstänkte är en 18-årig invandrare från Pakistan, som kom till Frankrike från Pakistan 2018. Han har erkänt attacken.

Motivet var att hämnas Charlie Hebdos karikatyrteckningar av islams profet Muhammed. Problemet var bara att satirtidningen flyttat till en hemlig adress.

18-åringen attackerade alltså personer som han trodde jobbade på tidningen, men som egentligen arbetar på ett helt annat bolag.

Frankrikes inrikesminister Gerald Darmanin kallar händelsen för islamistisk terrorism, och det utreds också som ett terrorbrott.

– Två kollegor rökte en cigarett vid byggnadens nedre plan, på gatan. Jag hörde skrik och gick till fönstret. Där såg jag en av mina kollegor täckt av blod och som jagades på gatan av en man med en köttyxa, säger ett vittne till Le Parisien enligt TT/SVT.

Football news:

Lucescu says that it was he who first put Pirlo on the field in 1998. This is not quite true
Bruno on the penalty miss: I'm human, it happens. Next goal for sure
Neymar wants to extend his contract with PSG, but the club has not yet started negotiations. The player's entourage is upset about this
Referee Oliver is appointed for the Bayern - Atletico match in the Champions League. He worked on the game Everton - Liverpool
Ex-judge Halsey: I'm surprised Pickford didn't get a red card. He put van Dijk's health at risk
Ander Herrera: I didn't feel love from Manchester United. The management and I had different views
Pique is ready to take a pay cut at Barca