Sweden

1,7 miljoner satsades på "konst" för somalier: "Ser ut som skräp"

Borlänge kommun har fått pengar från Statens konstråd för att köpa in konstverk till Paradisparken i Tjärna ängar i ett konstprojekt som pågick mellan 2018 och 2020. Men när konstverken väl är på plats är det många som ifrågasätter vad det är man fått för skattepengarna.

I synnerhet är det konstverket "Draperad poesi", som utgörs av 13 skulpturer längs gång- och cykelvägen genom miljonprogramsområdet som väcker reaktioner. Många anser att konstverken helt enkelt ser ut som högar med skräp.

"Tror inte det var någon konstnär som fick betalt för att göra dessa konstverk, utan politikerna själva som såg chansen att göra sig av med skräp som skulle slängas i deponin", skojar en person på Facebook som kommentar till ett inlägg från Slöseriombudsmannen som uppmärksammar konstsatsningen.

"Det där ser ut som något som grannen körde till tippen förra veckan.. Verkar ha blivit en god vinstmarginal till den som levererade verken", skriver en annan.

Vissa tycker att konstverken ser ut som ett tiggarläger, medan andra påpekar att om en villatomt såg lika skräpig ut som konstverken, så skulle det leda till åtgärdsföreläggande från kommunen.

Konstprojektet i Paradisparken uppges ha kostat 1,7 miljoner kronor. Många tycks anse att pengarna borde ha satsats på någonting annat istället.

Football news:

Perhaps Messi's last match at the Camp Nou: he scored in an empty stadium, but lost his chances for the title
Wolfsburg advanced to the Champions League, Leipzig took 2nd place in the Bundesliga for the second time
Pioli on 0:0 with Cagliari: Not falling in the top 4 will be a disappointment, but it can not be called a failure
Lille is ahead of PSG by one point, Monaco-by 3 points for the round to the end of Ligue 1
Milan, Napoli and Juventus qualify for the Champions League in the round before the end of Serie A
Griezmann, ter Stegen, Langle and Pedri did not receive ratings from Marca for the game with Celta
Eibar relegated to Segunda after 7 years in the Primera, the last match of the season - with Barca